LŠ: Jovetić se igrao protiv Liverpula (VIDEO)

Utorak, 29. septembar 2009. 23:04

Kao momak od 19 godina, Stevan Jovetić mogao je ili da zablista ili da potpuno podbaci u utorak uveče, posle svih veličanja u italijanskim medijima prethodne nedelje.

Zablistao je!

Nekadašnji kapiten Partizana sa dva gola srušio je dva niza na "Artemio Frankiju", jedan negativan Fiorentine i jedan pozitivan Liverpula - 2:0 (2:0). Posle ova dva gola, njegova cena na tržištu biće bar dva puta veća.

Jovetić je Pepea Rejnu prvi put savladao u 28. minutu, kada je Adrijan Mutu lenčario u ofsajdu i uspavao Liverpulovu odbranu. Niko nije računao na to da je mladi as u "on" poziciji, a Jovetić je rutinski realizovao pas Kristijana Zanetija za - 1:0.

Devet minuta kasnije Joveta je još drastičnije na velikoj sceni demostrirao golgeterski instikt i postigao drugi gol na meču, a osmi ove sezone u svim takmičenjima za Fiorentinu i Crnu Goru. Centaršut sa desnog boka poluvolejom je zahvatio Huan Manuel Vargas, ali ta bomba ne bi ni išla u okvir gola, da je Jovetić na petercu nije ćušnuo u "prvi" Rejnin ugao - 2:0!Bio je to nagoveštaj prvog poraza Liverpula posle šest trijumfa u svim takmičenjima i još značajnije, prvog poraza slavnog engleskog kluba posle četiri gostovanja u Italiji na kojima su "crveni" zabeležili dve pobede i dva remija, bez primljenog gola...

No, to je Liverpul, tim koji je stizao i veće prednosti protivnika, ali do kraja meča ekipa Ćezare Prandelija nije dozvolila slavnom gostu da preuzme inicijativu, a šanse u kojima su se nalazili Fernando Tores i Stiven Džerard nisu bile one iz kojih se postižu golovi. Fiorentina je posle pet mečeva, konačno pobedila nekoga kod kuće u Ligi šampiona...

(MONDO)

Comments